«Kajakkmannen» John Darwin sier seg skyldig i bedrag. Han og kona laget et forsvinningsnummer for å svindle til seg en livsforsikring på over to og en halv millioner kroner, medgir 57-åringen.

Darwin sa seg skyldig på sju av til sammen 16 punkter i tiltalen om svindel, da han torsdag ble framstilt for retten i Leeds i Nord-England. Hans 55 år gamle kone Anne innrømmet ikke skyld på noen av de 15 punktene i tiltalen mot henne.

Anne Darwin meldte ektemannen savnet i 2002, og sa at han ikke hadde kommet hjem etter en kajakktur ved Hartlepool nordøst i England. I 2003 ble han offisielt erklært død, men 1. desember i fjor meldte han seg lys levende for politiet i London.

Han sa til politifolkene at han ikke kunne huske noe fra de siste fem årene. Hans kone, som ble oppsporet i Panama, lot som hun var sjokkert over at mannen var kommet til rette – men kunne ikke gi noen forklaring på at paret ble fotografert sammen i 2007.

Senere innrømmet hun at de to hadde planlagt forsvinningsnummeret slik at de kunne innkassere livsforsikringen og bruke den til nedbetaling av en enorm personlig gjeld. Parets to sønner visste ingen ting om hva som foregikk, og ble sjekket ut av saken.

HO