Skipet ble bordet fordi man hadde mistanke om at det forberedte aksjoner mot handelsskip i området, opplyser Forsvarets operative hovedkvarter. Bordingen skal ha foregått uten problemer.

De sju som var om bord i skipet er nå under avhør. Oberstløytnant John Espen Lien, seniortalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, opplyser til NTB at det ennå ikke er avgjort hva som vil skje videre med de sju.

Mistenkte

— De er til avhør og har fått mat og vann, sier Lien til NTB.

Han understreker at det så langt ikke er avdekket at de har gjort noe galt, men at de er mistenkt for å ha planlagt piratvirksomhet.

Det var marinejegere fra Fridtjof Nansen som rykket ut i små, hurtiggående båter, såkalte rib-er, og bordet det mistenkelige skipet. Bordingen skjedde mellom klokka 9 og 10 norsk tid.

Ifølge VG Nett var det et japansk overvåkingsfly som fattet interesse for skipet ved 8-tiden. Det skjedde midt i Adenbukta, litt utenfor korridoren til de sivile handelsfartøyene. Den norske fregatten lå nærmest, rundt en time unna, og ble sendt til stedet

Våpen

— Det var en helhetsvurdering som gjorde at skipet vekket mistanke. Det lå i nærheten av andre skip, og utstyret som ble observert om bord kunne også tyde på at det var knyttet til piratvirksomhet, sier Lien.

Blant utstyret marinejegerne har beslaglagt er ifølge VG Nett to stiger, et entringstau med krok i enden, skulderavfyrte granater og Kalasjnikov automatgeværer.