Jusjtsjenko kom med beskjeden på en pressekonferanse i hovedstaden Kiev. Han har bedt Jurij Jekhanurov, en regional guvernør, om å danne ny regjering.

— Jeg gir den nye regjeringen én oppgave: evnen til å arbeide som en enhet. Vi må stanse skuffelsen i samfunnet og forsikre oss om at idealene ikke blir trukket i tvil, sa Jusjtsjenko.

Sikre stabilitet

Den nye statsministeren sier at hans viktigste oppgave nå er å sikre stabilitet.

En av Tymosjenkos nærmeste rådgivere, sjefen for de statlige sikkerhetstjenestene (SBU) Oleksandr Turtsjinov, ga samme dag beskjed om at han vil søke avskjed. Han er den andre sikkerhetssjefen som går i løpet av to dager. Onsdag leverte sjefen for det nasjonale sikkerhetsrådet, Petro Porosjenko, sin avskjedssøknad. Han var en nær medarbeider til president Jusjtsjenko som torsdag sa at han har godkjent avskjedssøknaden.

Porosjenko ble tidligere i uken anklaget for korrupsjon, noe som har utløst den største politiske krisen i Ukraina siden oransjerevolusjonen i fjor.

Både Jusjtsjenko og den populære Tymosjenko var frontfigurer under massedemonstrasjonene i fjor høst.

Gikk av i protest

Krisen begynte da sjefen for presidentens råd, Oleksandr Zintsjenko, uventet gikk av i begynnelsen av uken og samtidig anklaget Porosjenko og presidentrådgiveren Oleksandr Tretjakov for å misbruke sine stillinger til personlig vinning.

Torsdag kunngjorde også en av ministerne i regjeringen, Nikolaj Tomenko, at han ville gå av i protest mot «korrupsjonssystemet» som han mener preger de indre sirklene rundt presidenten. Kort tid etter ble imidlertid hele regjeringen avsatt.