Juntaen, som kaller seg Det nasjonale sikkerhetsrådet, truer med å stenge fjernsyns— og radiokanaler som bringer videre uttalelser Thaksin har gitt gjennom sin advokat.

Beslutningen kom etter at Thaksin, som ble styrtet i september, onsdag kunngjorde at han gir seg med politikk.

Onsdag morgen hadde juntaen et møte med de lokale kringkasternes sjefer hvor de ba om at nyhetene om Thaksin ikke blir videreformidlet.

– Thaksin kan kjempe for sin sak i flere kanaler, deriblant i retten, men han bør avstå fra å skape forvirring ved å starte en mediekrig med oss, sier en talskvinne for juntaen.

Forlater politikken

Mediene advares også mot å sette av for mye plass til andre ledere i partiet Thai Rak Thai (Thaier elsker thaier), som i sin tid ble dannet av Thaksin.

– Vi kan godta offentlig kritikk, men vi kan ikke godta kritikk fra personer i den avsatte regjeringen som har misbrukt sine maktposisjoner, sier oberst Sunsern Kaewkamnerd, som er talsmann for juntaen.

Uttalelsene som har utløst reaksjonene, ble gitt av Thaksin gjennom hans advokat Noppadon Patama onsdag. Ifølge advokaten sier Thaksin at han nå vil gi seg med politikk, fire måneder etter at han ble styrtet i et militærkupp.

– Han har sendt melding fra Hongkong om at han ikke lenger ønsker å være involvert i politikk, sa Noppadon.

Ifølge advokaten kommer Thaksin ikke til å stille i neste valg, men han vil likevel forbli medlem i Thai Rak Thai, som nå står i fare for å bli oppløst på grunn av anklager om valgfusk.

Diplomatpass

Den thailandske regjeringen, som er innsatt av militæret, meldte samme dag fra om at Thaksin og kona hans er fratatt sine diplomatpass.

– Men de kan fortsatt søke om vanlige pass uansett hvor de er, sier talsmann for utenriksdepartementet, Songphol Sukchan.

Thaksin ble styrtet 19. september mens han var i New York. Han lever nå i eksil i Hongkong.

Etter kuppet ble det innført en militær unntakstilstand som fortsatt er gjeldende. Militærjuntaen har også avgjort at et såkalt krisestyre skal utvides med tre måneder i tre muslimske provinser sør i landet.