På en pressekonferanse sent søndag kveld bekreftet politiet at det er brødrene Julian (7) og Ruben (9) som ble funnet i en grøft i Cothen i Nederland søndag. Guttene ble sist sett på en lekeplass 6.mai. Statsadvokat Johan Bac, politisjef Miriam Barendse og Zeist-ordfører Koos Janssen var til stede på pressekonferansen, skriver TV2.no.

Storstilt leting

De to kroppene ble ifølge RTV Utrecht identifisert ved hjelp av guttenes tannlegejournaler. Det gjenstår fortsatt en formell identifisering, men politiet slår likevel fast at de to brødrene nå er funnet døde.

I nesten to uker har store politistyrker, sporhunder, militære og hundrevis av frivillige deltatt i søket etter de to savnede guttene, skriver Aftenposten.no

— To døde kropper funnet i Cothen. Utrecht-politiet etterforsker, meldte politiet på Twitter søndag ettermiddag.

Faren skrev selvmordsbrev

Funnet ble gjort omtrent fire kilometer fra stedet der en 38 år gammel tobarnsfar ble funnet død 7.mai i år. Mannen skal ha sitt eget liv, og siden har man ikke funnet hans to sønner på 7 og 9 år. Et selvmordsbrev ble funnet på farens datamaskin, men ingen spor som kunne lede til guttene.

Overvåkningsbilder tatt på kvelden 6. mai viste guttenes far da han kjørte til provinsen Limburg og stoppet for å fylle bensin, skriver The Amsterdam Herald. På bildene så man de to guttene sittende i baksetet.

— Omstendighetene rundt funnet av kroppene gjør den videre etterforskningen vanskelig. De to kroppene er fortsatt ikke hentet opp av vannet på åstedet, sa statsadvokat Bac.

— Det siste håpet er ute for familien til Julian og Ruben. Sorgen er ubeskrivelig. Jeg har ikke ord, sa ordfører Koos Janssen på starten av pressekonferansen.

Funnet av turgåer

Ifølge avisen Telegraaf ble funnet gjort av tilfeldig forbipasserende. Likene ble i en grøft i et landlig område, og turgåeren som fant dem skal ha ringt politiet med beskjed om at det var funnet noe i vannet, skriver avisen.

Guttenes foreldre skilte seg i 2008. Separasjonen skal ha vært problematisk, og ifølge avisen NRC Handelsblad var det nederlandske barnevernet involvert i familien.

Politiet har mottatt en enorm mengde tips i saken. Moren har drevet en intens kampanje på Facebook for å finne igjen de to barna, og oppfordret alle som kunne ha sett hennes «to små menn» om å melde fra.