Prisene minner mer om romjulssalget, og det lenge før juleshoppingen er kommet skikkelig i gang.

75 prosent rabatt

Macy's, som ligger midt på Manhattan, markedsfører seg som verdens største varehus. I disse dager kaprer de enda flere kunder med sine Thanksgiving-rabatter, som ligger på mellom 30 og 50 prosent.

Varehuset Bloomingdales har muligens tatt salget lengst. Der har de rabatter opp til 75 prosent, og kundene kan blant annet kapre luksusmadrasser til en en fjerdedel av opprinnelig utsalgspris, melder Jyllands-Postens korrespondent i New York.

Barometer for økonomien

I USA er det tradisjon for at startskuddet for juleshopping går fredagen etter Thanksgiving. Dagen er som regel den mest hektiske handledagen i løpet av hele året, melder Reuters.

Også i dag ble det hektisk, og amerikanske økonomer tolker dette som et godt tegn. Handleaktiviteten viser nemlig at amerikanere fortsatt er villige til å bruke penger, til tross for terrorangrepene 11. september, økende arbeidsløshet og usikre fremtidsutsikter.

GODE NISSER: Disse nissene skal ikke på shopping, men er derimot på jobb for Volunteers of America. Arbeidet går ut på å samle inn penger til hjemløse i New York.
Foto: AP/Scanpix