De siste månedene har det kommet stadige meldinger om russiske flyginger tett opp til norsk luftrom, og bare for et par uker siden måtte helikoptertrafikken i Nordsjøen innstilles mens russiske marinefartøyer gjennomførte en øvelse rundt oljeplattformene.

Det er liten tvil om at det russiske militæret har fått mer penger og har større ambisjoner enn på mange år, men for fotsoldatene kom nok den største forbedringen i forrige uke:

Ifølge The Moscow Times kunngjorde viseforsvarsminister Vladimir Isakov for noen uker siden at i løpet av ett år skal det bli sokker på beina til alle soldater i Russlands armé. Dermed er det duket for et endelig farvel til de forhatte fotklutene.

Så sent som i september ble de illeluktende og mislikte fotklutene forsvart som en del av den russiske soldats sjel. Nå er det slutt. Russland følger de tidligere sovjetstatene Ukraina og Georgia med å skifte ut klutene, som det norske forsvaret for øvrig kvittet seg med etter andre verdenskrig.

Samtidig meldes det at de russiske styrkene har engasjert en kjent designer for å sørge for en fornyelse på uniformen til soldatene i øst.

STR