Tre personer ble mandag tatt inn til avhør av portugisisk politi i forbindelse med at den britiske fireåringen Madeleine McCann er forsvunnet.

En av personene er identifisert med både navn og bilde i engelske medier. Vedkommende har hjulpet engelske pressefolk siden dagen etter Madeleine ble meldt savnet. Flere journalister fant oppførselen hans mistenkelig. De skal ha reagert på at han virker svært engasjert i saken. Dette skal han ha forklart med at han selv har en datter som han ikke har kontakt med, og som ligner på Madeleine.

Til slutt tok en reporter i Sunday Mirror kontakt med politiet.

Gjennomsøker villa Ikke lenge etter gjennomsøkte politiet boligen der mannen bor sammen med sin mor. Villaen ligger like ved leiligheten i Praia da Luz på Algarve-kysten der Madeleine ble bortført 3. mai. Huset tilhører moren til en britisk mann som nå er tatt inn til avhør. Mannens far skal være portugisisk.

Politiet skal ha sperret av området og gjennomført kriminaltekniske undersøkelser, melder TV-kanalen SIC Noticias. Undersøkelsene skal ha begynt ved daggry, og etterforskerne sies blant annet å ha tømt et svømmebasseng på eiendommen.

Moren til mannen sier til Sky News at hennes sønn ikke er arrestert, og at det ikke er funnet spor etter Madeleine i huset.

Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, tror fortsatt at Madeleine er i live, og de sier at de ikke vil reise tilbake til Storbritannia før datteren er funnet i god behold.

Takket

— Inntil det er kommet konkrete bevis på det motsatte, tror vi at Madeleine er i god behold og at hun blir passet på, og det er slik vi kan fortsette vår innsats, sa Gerry McCann i en uttalelse til pressen mandag.

Foreldrene takket samtidig portugisisk politi for innsatsen og den omfattende støtten de har fått fra folk flest.

Det er utlovet en dusør på 2,6 millioner pund – over 30 millioner kroner – til den som kan bidra med opplysninger som gjør at Madeleine blir funnet. Pengene er donert av flere kjendiser, blant annet forfatteren bak Harry Potter-bøkene, JK Rowling.

Foreldrene til fire år gamle Madeleine McCann, Gerry og Kate McCann, tror datteren er i god behold etter at hun ble bortført fra et hotell i Portugal 4. mai.
STR