Den kidnappede canadiske journalisten som lørdag ble løslatt i Afghanistan, forteller at hun ble holdt fanget i en underjordisk hule i nærheten av Kabul.

Mellissa Fung jobbet for det canadiske kringkastingsselskapet CBC og ble tatt til fange 12. oktober. Hun ble løslatt og overlevert til afghansk etterretning lørdag.

Ser frem til en dusj

Lokale ledere i Wardak-provinsen for-handlet frem Fungs løslatelse, opplyser Adam Khan Serat, talsmann for provinsmyndighetene. Han legger til at det ikke ble betalt løsepenger for Fung.

I et videoklipp som søndag ble offentliggjort av afghanske myndigheter forteller Fung til Canadas ambassadør at hun er uskadet. Hun sier også at hun ikke ønsker mye oppmerksomhet rundt løslatelsen.

— Det går bra med meg. Jeg er bare glad for å ha blitt sluppet fri, sier Fung, som advarte ambassadøren da han tok henne imot.

— Jeg lukter ikke særlig godt og ser frem til en dusj, sier hun.

I videoklippet blir journalisten stilt spørsmål om kidnappingen av Afghanistans etterretningssjef, Amrullah Saleh.

- Kunne knapt stå

På spørsmål om hvor hun ble holdt fanget, svarer hun at hun ble holdt i en underjordisk hule.

— Den var veldig liten. De gravde et lite hull og en inngang som førte inn til hullet, forteller Fung.

— Kunne du stå oppreist i hulen, vil Saleh vite.

— Nesten ikke. Og jeg er ikke særlig høy, svarer Fung.

De tre første ukene av fangenskapet holdt kidnapperne vakt over henne, mens hun den siste uken ble bundet på hender og føtter og overlatt til seg selv.

Uskadet

Fung understreker at kidnapperne aldri skadet henne, men at hun hadde bind for øynene gjennom hele fangenskapet.

Tre personer er blitt arrestert i forbindelse med kidnappingen av Fung, men disse skal ikke være hovedmennene bak kidnappingen.

Vestlige medier har vært klar over kidnappingen av Fung, men har ikke rapportert om det etter henstilling fra CBC. Selskapet var redd for at publisitet kunne skade journalisten.

Fung er den andre kidnappede journalisten som blir løslatt i Afghanistan i løpet av to dager. Fredag ble en nederlandsk journalist satt fri etter en ukes fangenskap i nærheten av Kabul.

AP/SCANPIX