Prislappen kommer etter en foreløpig vurdering av kostnadene, etter at skjelvet målt til 7,6 på Richters skala rammet India for en drøy uke siden.

Det verste jordskjelvet i Indias historie skal direkte eller indirekte ha rammet 35 millioner mennesker, ødelagt 73.000 hjem og 1000 landsbyer, sier regjeringen.

Myndighetene mener at opp til 100.000 savnede personer kan være omkommet. Rundt 15.000 av disse er funnet døde.

I tillegg er 400.000 mennesker nå hjemløse. De hjemløse i byen Ahmedabad blir tilbudt ett år gratis losji i delstatshovedstaden Gandhinagar, i tillegg til fri transport til og fra arbeidsplassen i hele denne perioden.

Indias statsminister Atal Behari Vajpayee har bestemt seg for å utsette en reise til Japan og Malaysia kommende uke. Han valgte å bli i landet mens det omfattende hjelpearbeidet fremdeles pågår.

Et nytt etterskjelv skapte lørdag frykt i det katastroferammede området Gujarat. Det ble imidlertid ikke rapportert om døde eller skadde etter det nye skjelvet, som målte 5,0 på Richters skala. Dette er det 10. etterskjelvet i området.

Episenteret til det siste skjelvet skal ha ligget 25 kilometer nord for byen Bachchau, som ble jevnet med jorden i katastrofeskjelvet 26. januar.

NTB-AFP-DPAAhmedabad