Hendelsen fant sted i landsbyen Banamula i den pakistanske delen av Kashmir, da de to helikoptrene landet med en last nødhjelp.

Ifølge talsmenn for FN og pakistanske myndigheter ble de to helikoptrene deretter stormet av over 50 mennesker, som krevde å bli fløyet ut av området.

– Vi har mottatt rapporter om dette, sier FN-talsmannen Ben Malor.

– Disse menneskene var ikke booket for å fly. De krevde åpenbart å bli fløyet til Muzaffarabad. Vi forsøker ennå å komme til bunns i disse rapportene, sier Malor.

Ifølge pakistanske tjenestemenn var det lokale FN-ansatte som hadde tilkalt de to helikoptrene, for å skaffe sårt tiltrengt matvarehjelp til tusenvis av jordskjelvofre.

Ikke våpen

Rundt 20 mennesker tvang seg først inn i det ene helikopteret, til sterke protester fra flygerne. Kaprerne tvang deretter helikopteret til provinshovedstaden Muzaffarabad, og forsvant straks det hadde landet i byen.

Et annet helikopter led samme skjebne, etter at 30 og 35 mennesker hadde tvunget seg inn med krav om bli fløyet til Muzaffarabad.

Flygerne satte i stedet helikopteret ned i byen Abbotabad i Pakistans nordvestlige grenseprovins, der kaprerne forsvant.

Det skal ikke ha blitt brukt våpen under kapringen, og det er heller ikke meldt om direkte voldsbruk.

Helikopter er mange steder eneste mulighet til å nå fram til jordskjelvofre i Kashmir, der vinteren har kommet og snø har gjort veiene ufarbare.

Jordskjelvet i oktober i fjor kostet nærmere 74.000 mennesker livet og gjorde over tre millioner husløse.

Barn døde

Tre små barn mistet tidligere fredag livet da det brøt ut brann i teltet til en familie med jordskjelvofre nord i Pakistan.

Ulykken skjedde i landsbyen Gajoturka, 16 kilometer nordøst for Muzaffarabad. Tre andre familiemedlemmer fikk alvorlige skader, blant dem en 75 år gammel mann.

– Barna var mellom to og seks år gamle, opplyser en helsearbeider i området.

Over tre millioner mennesker ble hjemløse under jordskjelvet, og mange lever fortsatt i telt.

Kaldt vintervær tvinger dem til å gjøre opp ild inne i teltene, og fredagens ulykke var den siste av flere.

I desember omkom sju mennesker i en teltbrann, og noen dager tidligere ble åtte andre skadd, blant dem to tyrkiske hjelpearbeidere. Den ene av de skadde døde senere av skadene.