Jordskjelvet målte mellom 4,3 og 4,7 på Richters skala, og hadde sitt episenter 25 kilometer sør for Canterbury. Byen Folkestone i Kent ble hardest rammet, og politiet mottok over 200 henvendelser fra skremte innbyggere lørdag.

– Jeg ble vekket av det. Det føltes som en eksplosjon, og soverommet mitt begynte å riste fram og tilbake. Det var svært voldsom risting, sier Alison Reiney til Sky News.

En kvinne i 30-årene ble lettere skadd i skjelvet, men ellers meldes det kun om materielle skader. Lokale innbyggere forteller at piper raste sammen og at mange hus slo sprekker under jordskjelvet. Også strøm— og gassforsyningen er mange steder blitt kuttet, mens telefonlinjene flere steder er brutt.

– Vi er blitt evakuert. Vi har verken gass eller elektrisitet for øyeblikket. Alt er bare kaos her, sa øyenvitnet Lorraine Muir til Sky News lørdag morgen.

Jordskjelvekspert Randy Baldwin sier til BBC at jordskjelvet var relativt lite, men det er likevel det kraftigste som har rystet dette området det siste tiåret.

– Vi kan virkelig være takknemlige over at så få ble skadd, sier polititalsmann Alasdair Hope.

TOBY MELVILLE
TOBY MELVILLE