Opp mot 1000 mennesker fryktes omkommet i staten Oaxaca, som ligger sørvest i Mexico. En nærmere 200 meter lang skrent løsnet og raste over en gruppe hus, og opp mot 300 hjem kan være rammet.

Skredet skjedde i nærheten av Santa Maria Tlahuitoltepec, en fattig by med rundt 9.000 innbyggere.

De fleste omkom trolig mens de lå og sov i sine hjem. Jordskredet skjedde tidlig tirsdag morgen og ble utløst av kraftig regn i fjellene.

Mexicanske myndigheter sier at redningsmannskaper vil bli forsinket på grunn av det dårlige været.

— Vi har ikke kommet fram til stedet ennå, sier guvernør i delstaten, Ulises Ruiz tirsdag ettermiddag.

Voldsom regntid

Latin-Amerika har vært herjet av kraftig regn de siste ukene, og også Colombia opplevde en jordskredkatastrofe mandag kveld.

Rundt 100.000 kubikkmeter jord raste utover en motorvei, og rundt 30 personer skal være begravd under jordmassene. Myndighetene tror ingen av disse kan ha overlevd.

Raset rammet hovedveien mellom Santa Fe de Antioquia og Cañasgordas, to byer nordvest for millionbyen Medellín.

Det var en gruppe busspassasjerer, som var i ferd med å gå om bord etter et bussbytte, som ble rammet da jord- og steinmassene raste inn over veien, skriver avisen El Espectador.

Noen timer tidligere omkom fem bønder i et annet jordras i landsbyen Anserma, som ligger sørvest for Medellín.

Materielle skader

Lederen for departementet for kriseforebygging og - håndtering, John Fredy Rendón, sier at jordraset skyldes det intense regnværet som har pågått i området i flere uker.

Også i Venezuela, Guatemala og flere andre land i Mellom-Amerika har jordras og oversvømmelser i høst ført til tap av menneskeliv og store skader på avlinger og bygninger.