Singapore Airlines’ første Airbus A-380 hadde med seg 471 passasjerer fordelt på to etasjer på den sju og en halv times lange flygingen til Sydney i Australia.

Passasjerene hadde kjøpt sine billetter i en auksjon som innbrakte flere millioner dollar som Singapore Airlines gir til veldedige formål.

Den dyreste billetten var det briten Julian Hayward som kjøpte. Han betalte over 100.000 dollar og ble derfor den første som fikk gå om bord i flyet og sette seg på sitt sete 1 A.

Den billigste billetten gikk til østerrikske Georg Burdicek, som bare betalte 560 dollar for å være med på den historiske flygingen.

Flyet hadde med seg to kjøkkensjefer, en fra Singapore og en fra Sydney, som serverer passasjerene en sjampanje-brunch når flyet er vel oppe. Årgangsviner og kaviar er også på menyen.

Etter den luksuriøse jomfruturen med de spesielt inviterte gjestene settes flyet inn i vanlig kommersiell drift på Sydney-ruta. Flyginger til London innledes i februar, og deretter er det mulig den neste ruta blir til Japan.

Singapore Airlines fikk sin første superjumboen levert fra Airbus nesten to år etter planen på grunn av problemer under produksjonen. Utsettelsene førte til økonomiske problemer, rokeringer i ledelsen og avskjedigelse for 10.000 ansatte.

VIVEK PRAKASH
VIVEK PRAKASH