Rettssaken mot 65 år gamle Michel Fourniret og hans seks år yngre kone Monique Olivier åpner i Charleville-Mezieres torsdag, omgitt av voldsom medieinteresse.

Fourniret har tilstått drap på åtte jenter, samt en mann. Tiltalen lyder på bortføring, voldtekt og drap på sju av jentene.

Gikk på «jomfrujakt»

Under avhør har elektrikeren fortalt hvordan han gikk på «jomfrujakt» to ganger i året, noe som resulterte i voldtekt og drap på et ukjent antall kvinner. Noen av likene skjulte han på den avsidesliggende eiendommen sin i fylket Ardennes, nær grensa til Belgia.

Den makabre historien startet på 1980-tallet, da Michel Fourniret sonet en straff for sexovergrep og blotting. Etter å ha søkt etter brevvenn i en avisannonse, kom han i kontakt med trebarnsmoren Monique Olivier.

Risikerer livsvarig fengsel

Under etterforskningen kom det for dagen brev som avdekket at de to inngikk en pakt, der Olivier lovet å finne unge jomfruer til ham, dersom han lovet å drepe eksmannen hennes.

Da Fourniret ble løslatt i oktober 1987, sto Olivier og ventet. Selv om han aldri oppfylte sin del av avtalen, sto den franske kvinnen ved sitt løfte.

Olivier, som senere giftet seg med den tidligere elektrikeren, sitter derfor som medtiltalt bak tiltaleboksens skuddsikre glass. Begge risikerer nå livsvarig fengsel.

Avslørt da offer rømte

Alt i 1966 fikk Fourniret sin første dom for sexovergrep. Først i juni 2003 var det slutt, etter at en 13 år gammel belgisk jente greide å rømme fra franskmannens varebil. Jenten noterte registreringsnummeret på bilen og Fourniret ble pågrepet av belgisk politi kort tid etter. Senere ble han utlevert til hjemlandet.

Jenten fortalte hvordan Fourniret skrøt av å være verre enn den pedofile belgieren Marc Dutroux, som ble dømt til livsvarig fengsel for bortføring, voldtekt og drap på en rekke småjenter i 2004.

Olivier fortalte til etterforskerne at Fourniret hadde begått ni drap, og tilsto å ha vært med på dem alle. Åtte av ofrene var jenter og kvinner i alderen 12 til 22:

  • 17 år gamle Isabelle Laville ble i 1987 bortført på vei hjem fra skolen i Auxerre og deretter voldtatt og drept. Liket ble funnet i en brønn i 2006.
  • 20 år gamle Fabienne Leroy forsvant i Mourmelon året etter, og ble senere funnet voldtatt og drept i en skog i nærheten.
  • Den 22 år gamle studenten Jeanne-Marie Desramault forsvant fra jernbanestasjonen i Charleville-Mezieres, og hun ble senere funnet drept og nedgravd på Fournirets eiendom i Ardennes.
  • Der ble også den tolv år gamle belgiske jenten Elisabeth Brichet funnet.
  • Fourniret er også tiltalt for å ha bortført, voldtatt og drept den 13 år gamle franske jenten Natacha Danais i 1990.
  • Samme år drepte han Farida Hellegouarch, den unge kjæresten til en tidligere cellekamerat.
  • I 2000 drepte han 18 år gamle Céline Saison, som senere ble funnet i Belgia.
  • Det samme året ble 18-åringen Manyana Thumpong drept.Politiet tror at han kan ha drept flere, og fransk presse har knyttet ham til en rekke uoppklarte drap på unge kvinner siden 1970-tallet.

Politiet i flere europeiske land, blant dem Danmark, har etterforsket Fourniret i forbindelse med forsvinninger og drap på unge jenter, men selv nekter han for å ha begått noen forbrytelser på 1990-tallet.

Blant dem han mistenkes for å ha drept, er den 20 år gamle britiske studenten Joanna Parrish i Auxerre i 1990.