Edwards er senator fra staten North Carolina, 50 år, gift og trebarnsfar.

Edwards er utdannet jurist som med sin relativt unge alder og korte fartstid i politikken anses å være det friskeste pustet i demokratenes lag. Han bruker sin sørstatsaksent for det den er verdt og satser på å gjøre det godt 3. februar, når flere sørstater holder sine valg.

Edwards kommer fra enkle kår, var den første i familien med universitetsutdannelse og framstiller seg selv som «den jevne amerikaners kandidat». Som advokat gjorde han det skarpt og tjente seg rik på erstatningssøksmål.

Hans veltalenhet og gode argumentasjonsevne kom godt med straks han ble valgt inn i Senatet i 1999, og han ble utpekt som talsmann i riksrettssaken mot daværende president Clinton. Han vant nasjonal berømmelse da Al Gore vurderte ham som visepresidentkandidat i presidentvalget i 2000.

Blant sakene han har engasjert seg for i Senatet, er modernisering av det amerikanske banksystemet og styrking av pasienters rettigheter. I valgkampen har han kommet med kraftig kritikk av president Bushs krig mot terror, som han mener ikke har virket som den skulle. Han stemte for å gå inn i Irak.

STEMMEN FRA SØR: Senator John Edwards.