I dag mottok James Earl Carter IV en gratulasjonamail fra sin mer berømte bestefar, ekspresidenten. I tillegg har den jobbsøkende Carter fått jobb hos det lokale demokratiske parti. Han skal fortsette å lete på nettet etter ting som kan undergrave republikanerne og Romney.

Uten innsatsen fra eks-presidentens barnebarn ville Romneys uttalelser om47 prosent avamerikanerne som ikke bidrar til fellesskapet forblitt ukjent.

Det var Carter som fant videoen, sporet opp personen bak og koblet denne med journalisten i nettstedet Mother Jones, som offentliggjorde videoen.

Vedkommende skjuler seg bak pseudonymet Anne Onymus. Det er ikke klart om det er denne personen som filmet det hele. Uttalelsene falt på et lukket møte der deltagerne hadde punget ut med 50.000 dollar hver for å delta.

Lei skittkasting

Den 35 år gamle Carter er en svoren demokrat. Han har lenge lett på nettet etter ting som kunne svekke Romney.

Han sier at denne saken har en personlig side for ham. Han har sett seg lei på Romneys skittkasting om bestefarens innsats som president.

Det har tatt en måned fra han visste om videoen til han overbeviste personen bak til å offentliggjøre den i Mother Jones.

Carter avviser at han har fått betalt av Obama-kampanjen for dette.

Derimot håpet han at saken i Mother Jones kunne gi ham en jobb, der han har fått byline — altså navnet sitt på artikkelen - som researchassistent.

Tirsdag fikk han melding på twitter fra lederen for demokratene i hjemstaten Ohio. Han kunne få jobb der med en gang.

Oppstyr

Det var sent mandag kveld norsk tid at det begynt å ta av i diverse nettaviser og sosiale medier: Et videooptak var blitt publisert på nettstedet MotherJones.com. Videoen viste Romney som blant annet sier:

«Det er 47 prosent som vil stemme på presidenten uansett. Det er 47 prosent som er med ham, som er avhengige av myndighetene, som tror at de er ofre, som tror at myndighetene har et ansvar for å sørge for dem, som mener at de har krav på helsetjenester, til mat, til boliger ..... Dette er folk som ikke betaler skatt..»

Romney fortsatte:

«Min jobb er ikke å bry meg om disse folkene. Jeg vil aldri overbevise dem om at de burde ta personlig ansvar og ha omsorg for sine liv».

Flere kommentatorer mener videoopptaket vil svekke Romney ytterligere, men hovedpersonen selv står inne for det han sa.

Han innrømmet at kommentarene hans ikke var «elegant sagt» og at bemerkningene hans var noe han sa «på sparket». Men «poenget hans» står fordi Obama må stole på at myndighetene hjelper folk for å få velgere, mens Romney tilnærming er forankret i fri konkurranse .