Det ligger an til et svært jevnt løp mellom det moderate regjeringspartiet Fianna Fail med et liberalt støtteparti på den ene siden og det mer venstreorienterte sentrumspartiet Fine Gael og Labour på den andre siden. I en fersk meningsmåling får regjeringskoalisjonen 41 prosents oppslutning, mens opposisjonsblokken får 37 prosent.

Statsminister Bertie Ahern kjemper nå for en tredje periode ved roret. Han har hatt makten mens Irland har opplevd en usedvanlig kraftig økonomisk vekst. Men tegn på at økonomien er i ferd med å kjølne, styrker oddsene til landets fremste opposisjonsleder Enda Kenny. Han leder sentrumspartiet Fine Gael som ønsker en koalisjon med Labour.

Både Ahern og Kenny er folkelige ledere med noenlunde samme stil.

Fianna Fail har til nå styrt sammen med Progressive Demokrater, men oppslutningen om det lille liberale partiet har sunket, og hvis regjeringspartiet vinner, må det muligens se seg om etter andre samarbeidspartnere.

Torsdag sa Labour-leder Pat Rabbitte at han ikke utelukker en koalisjon med Ahern, selv om han tidligere har avvist et slikt samarbeid blankt.

Hvis ingen av de to blokkene får rent flertall, åpner det for at små partier som Sinn Fein eller De grønne kommer på vippen.

Ahern sa tidligere i uken at det ikke er aktuelt å danne regjering sammen med Sinn Fein, som regnes som den politiske fløyen av IRA i Nord-Irland.

Valglokalene stenger torsdag kveld klokka 23.30 norsk tid. Valgdeltakelsen er ventet å bli høyere enn tidligere år, men opptellingen av stemmene vil muligens ikke være klar før om flere dager.