Bare en tilfeldighet forhindret en massakre i Ha Nevehim, Profetenes gate, en travel gjennomfartsåre tett ved den ultraortodokse bydelen Mea Shearim.

De søndersprengte restene etter selvmordsbomberen lå fortsatt i gaten da NTB kort tid etter kom til stedet, bare noen meter fra Den franske skolen. Der var undervisningen til alt hell begynt, og barna inne i klasserommene da det smalt. En kunstig stillhet hvilte i morgentimene over kvartalet, med lystig fuglekvitter som en uvirkelig kontrast til bilvrakene, glasskårene og blodet.

Barn med redde øyne sto taust bak politiets sperringer, skremte naboer i undertøyet kikket nervøst kikket ut av portrom og knuste vinduer.

Fikk mistanke -Noen så ham, fikk mistanke og advarte to politifolk. Da disse begynte å gå mot ham, smalt det, forteller Sima Kalev.

Den 50 år gamle sekretæren var på vei til arbeidet på et advokatkontor to hus unna, men hadde ikke svingt inn i gaten da selvmordsbomberen utløste bomben han bar i en ryggsekk. Det priser hun seg lykkelig for. 13 mennesker ble såret i eksplosjonen, men ble raskt innbrakt på Bikum Holim-sykehuset, et knapt kvartal unna. Tilstanden for tre av de sårede er alvorlig, blant dem de to politifolkene.

-En livsfarlig by Ingen palestinsk gruppe har påtatt seg ansvaret for terroraksjonen, og politiets etterforskere saumfor utover dagen området på jakt etter spor som kunne gi svar på hvem selvmordsbomberen var og hvor han kom fra.

Hvor han var på vei kan ingen si, hvor mange han kunne ha tatt med seg i døden tør ingen tenke på. Ingenting tyder imidlertid på at det var utenfor Den franske skolen han planla å sprenge seg i lufta, da dette er en skole hvor også mange barn av arabiske diplomater går.

-Det er nettopp dette som er så fryktelig. Vi vet aldri hvor de slår til, vi er ikke trygge noen steder lenger. Jeg er svært redd, dette har blitt en livsfarlig by, sier Sima Kalev.

Hun har selv en sønn i uniform i de okkuperte områdene, og medgir at hun sliter med å få sove om kveldene.

-Jeg ligger og hører på radio til langt på natt, alltid redd for hva jeg vil få høre, forteller hun til NTB.

-Død over araberne Mens vi snakker sammen utenfor politisperringene i Profetenes gate, begynner plutselig en ung kvinne ved siden av oss å rope "Død over araberne" av full hals. Først da en politimann truer med å bringe henne inn, lar hun seg stanse. Sima Kalev ser et øyeblikk brydd ut, men forstår den unge kvinnens følelser.

-Palestinerne gjør oss redde. Hver eneste dag må vi gravlegge nye ofre. Vi har ikke lenger noe valg, vi må bruke makt. Vi må gjøre dem redde også, sier Kalev.

Selvmordsbombere tror hun aldri man kan skremme, men bombenes familier og venner mener hun bør få gjennomgå.

-Det er vanskelig, men vi har ikke noe valg, gjentar hun.

Sharons valgløfte At statsminister Ariel Sharon på ingen måte har greid å leve opp til sitt valgløfte om å gi israelerne sikkerhet, mener den 50 år gamle sekretæren at han ikke kan lastes for.

-Sharon prøver så godt han kan, og gjør sitt beste. Han er i alle fall bedre enn Ehud Barak, som ville forhandle med palestinerne. Ingen kan forhandle med noen som gjør slikt, sier Sima Kalev og kaster et blikk mot restene av selvmordsbomberen på gate noen meter unna oss.

Tirsdagens selvmordsbombe i Jerusalem kom bare et døgn etter at seks mennesker ble såret av fire mindre bilbomber i jødiske bosettinger rundt byen. Folkefronten for frigjøring av Palestina (PFLP) påtok seg skylden for disse, og sa at de var hevn for Israels likvidasjon av deres leder Abu Ali Mustafa i forrige uke.

9. august ble 16 mennesker drept da en selvmordsbomber fra Hamas-bevegelsen sprengte seg selv i lufta på en pizzarestaurant i sentrum av byen, noen kvartaler unna stedet der tirsdagens bombe smalt.