Artikkelen ble tatt av nettet mandag kveld, og den tidligere linken viste bare teksten "article content not available ".

Innholdet i artikkelen er imidlertid lagt ut på denne bloggen.

— Vi har tatt artikkelen av nettet, bekrefter Jonathan Beck, en av redaktørene i Jerusalem Post nettutgave, da Aftenposten.no ringer ham om saken.

Etter at Aftenposten.no og andre norske nettmedier refererte artikkelen, der det hevdes at det norske samfunnet gjennomsyres av sterke anti-sionistiske og anti-Israelske holdninger, avpubliserte nettavisen artikkelen.

- Fått henvendelser - Vi har fått en rekke henvendelser om innholdet i artikkelen, og vi har ikke fått tak i journalisten som har skrevet den, sier Beck.

Han sier at mange henvendelser om artikkelen har kommet fra norske journalister.

— Vi har tatt den av foreløpig, og vil vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Beck til Aftenposten.no.

For ytterligere kommentarer henviser han til Jerusalem Posts sjefredaktør, David Horovitz, som ikke vil være på kontoret før onsdag.

«Død over jødene» I tillegg til en generell beskrivelse av Norge og normenn som svært anti-sionistiske og Israel-fiendtlige, kom nettavisen med påstander som rammer SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen direkte:

— Under krigen (i Gaza, red anm.) ble Oslo rammet av voldelige anti-Israel-demonstrasjoner. En rekke regjeringsmedlemmer fordømte Israels handlinger i Gaza, inkludert finansminister Kristin Halvorsen, som ledet et tog og ropte «Død over jødene».

- Urimelig - Dette faller på sin egen urimelighet, sier SV-leder Kristin Halvorsens pressetalsmann, Roger Sandum.

Han sier at hun ikke er tilgjengelig for kommentar mandag ettermiddag.

— Det er ingen grunn til å kommentere dette, sier han.

Si din mening om saken her.