I stedet for å rykke inn i Christiania, holdt politiet vakt utenfor. Kort tid før midnatt opplyste politiet at over 50 personer var arresterte i løpet av dagen.

En stor gruppe mennesker sperret mandag kveld en gate ved Christianshavns Torv i København ved å bygge barrikader på tvers av gaten.

Søppelkasser og andre gjenstander ble slept ut i gaten hvor de ble satt fyr på. Torvet ligger i nærheten av Christiania hvor det tidligere på dagen var voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politi etter at et hus i fristaden ble revet.

Urolige innbyggere Ifølge et øyenvitne var 200 til 300 ungdommer samlet i området. Det ble også meldt om hærverk mot kjøretøy og en bankfilial. Aktivistene brøt opp brustein fra torget. Både politi og brannvesen rykket ut til stedet, og brannen i barrikaden ble slukket.

Flere biler ble satt fyr på og flammene lyste opp himmelen i området.

Mange innbyggere samlet seg langs kanalene i Christianshavns, der de hoderystende og nervøse var vitner til urolighetene, skriver Ekstra Bladet.

— Vi er redde for at husene skal begynne å brenne, sa en eldre dame.

Politiet holdt seg på avstand fra aktivistenes barrikader. Ifølge Ekstra Bladet var politiet sikre på at aktivistene hadde både magnesiumbomber og molotovcocktails.

Riving Rivingen av huset Cigarkassen i området Dyssen ble innledet mandag morgen. Bygningen skal være brannskadd.

Christiania-aktivister av forskjellig slag satte i gang en storstilt mobilisering da de skjønte hva som var i ferd med å skje. Via tekstmeldinger og telefon ble et stort antall oppfordret til å komme til Christiania for å hindre rivingen eller protestere mot den.