Det er Aftenpostens nettutgve som skriver dette. De to likene ble funnet av en mann som var på spasertur 15 kilometer nord for Soham. Det skjedde bare noen timer etter at politiet kunngjorde at en mann og en kvinne var arrestert, mistenkt for drap.

Likene ble identifisert søndag. De ble funnet i nærheten av den amerikanske militærbasen Lakenheath ved landsbyen Mildenhall. Politiets eksperter arbeidet på stedet natten gjennom.

Britene hadde i to uker klynget seg til håpet om at de to venninnene ville bli funnet i live, og at de ville kunne begynne på skolen sammen i september.

28 år gamle Ian Huntley, som er vaktmester på jentenes skole, ble siktet for drap og bortføring, og hans 25 år gamle venninne Maxine Carr, som er lærerassistent, ble siktet for drap.

Politiet offentliggjorde ikke navnene på de to arresterte, men på grunn av beskrivelsen var det ikke tvil om hvem det dreide seg om. Begge var blitt avhørt som vitner i sju timer tidligere, og begge hadde tidligere latt seg intervjue av mediene, der de snakket om at de var de siste som hadde sett de to jentene i live.

Viktige funn

Politiet har ransaket parets hjem, samt hjemmet til 28-åringens far. De har også ransaket skolebygningen, og sier at det er gjort viktige funn. Jessica Chapman og Holly Wells forsvant fra byen Soham nord for Cambridge 4. august.

Forsvinningssaken har rystet Storbritannia. I appell etter appell har politiet, kjendiser som David Beckham og også jentenes foreldre gått ut og bønnfalt kidnapperne om å fortelle hvor de to tiåringene er.

Bildet av de to småjentene har dag etter dag preget så vel britiske som utenlandske aviser, mens 400 politifolk deltok i letingen og etterforskningen.

Gatene i Soham var så godt som tomme lørdag, til tross for strålende solskinn. Noen få mennesker sto i klynger og diskuterte saken. — Jeg er knust, sa læreren til jentene, Geoff Fisher, og lot tårene renne.

— Nyheten er mottatt med dypt sjokk. Byen vil bli preget av sorg mens de forferdelige nyhetene absorberes. Det vil ta mange dager for nyheten å synke inn, sa metodistpresten Alan Ashton. Mens letingen pågikk, klynget politiet seg også til håpet om at de var i live og at de ble holdt tilbake av gjerningsmennene i byen. Politiet ba alle være oppmerksom på oppførselen til sine naboer.

Kjente jentene

De to som er arrestert kjente jentene fra skolen. Ian Huntley lot seg tidligere intervjue av Sky News om at han kan ha vært en av de siste som så de to jentene før de forsvant. Han sa da at jentene den kvelden så ut til å ha det bra.

— Jeg så ikke noe uvanlig, ingen hang omkring, sa han til Sky News.

Også hans venninne har latt seg intervjue av TV. Hun karakteriserte jentene som «supre jenter, sprudlende, morsomme, snille mot alle», før hun la til: «Hvis noen har dem, la dem gå».

Mens mørket falt på lørdag kveld begynte folk å legge buketter med blomster på trappa til St. Andrews-kirken i Soham, etter at politiet foreslo at det var et godt sted å legge en siste hilsen. Bilder av jentene klippet ut av avisene var festet til noen av bukettene.

(NTB)