Stoltenberg og Obama møttes på sidelinjen av et møte om bedre styresett arrangert i New York. Obama ga igjen uttrykk for medfølelse med dem som ble rammet i terrorangrepet 22. juli, som han også har gjort tidligere, sier Stoltenberg etter samtalen.

De to snakket også om amerikansk økonomi.

— Obama har nettopp holdt en tale der han legger fram forslag for å få ned arbeidsledigheten. Den er i ferd med å bite seg fast på et veldig høyt nivå i USA. Det er viktig for USA å få ledigheten ned, men det er også viktig for Norge at USA lykkes med å få til vekst, sier statsministeren.

Ambisiøse

Stoltenberg sier han berømmet Obama for talen, og kaller den amerikanske presidentens forslag ambisiøse.

— Jeg fortalte ham at jeg er enig i at de som tjener over en million dollar, godt kan bidra med mer. Skattepolitikken som har vært ført, har vært uansvarlig. Det er derfor riktig at de som tjener mest, skal bidra.

Obama og Brasils president Dilma Rousseff sto bak tirsdagens møte om bedre styresett og mer åpenhet i forvaltning og politikk.

— Det har vært et viktig møte fordi det setter på dagsordenen noe som er et stort problem i mange land - det er snakk om korrupsjon, dårlig styresett og manglende åpenhet, sier Stoltenberg.

Pensjonsfondet

— Det at man får mange land til å forplikte seg til målsettinger om åpenhet om ting som for eksempel offentlige anbud og om politikeres inntekter, er viktig. Vi oppfatter det kanskje som en selvfølge i Norge, men det er ikke det i veldig mange andre land, sier statsminister Jens Stoltenberg.

— Jeg fortalte om det norske pensjonsfondet og den åpne forvaltningen vi har der, og det er noe som vekker interesse mange steder.