— Det var en fornærmelse mot alle gode tyskere. Jeg ødela det, og ble dømt, sier tobarnsfaren i det høyreekstreme partiet.

Hakekors

Dirk Bahlmann inviterer gjerne på kaffe og øl.

— Så sant dere ikke har noe med den jødekontrollerte pressen her i landet å gjøre. Den jødiske storfinansen styrer alt, sier 40-åringen, som har et hakekors på beltespennen.

Ved siste delstatsvalg fikk partiet hans nesten 20 prosent av stemmene i byen.

Les reportasjen: Polakker gjenoppliver tysk naboby

Bahlmann er flislegger og driver eget firma. Huset er velstelt, ungene leker i sofaen mens far forteller at «jeg står fullt og helt bak Adolf Hitler».

Holocaust påstår han er oppdiktet, det var jødene som begynte begge verdenskrigene.

Bahlmann liker ikke polakker heller. I alle fall ikke de 220 som har slått seg ned i Löcknitz de siste årene.

— Folkene skal leve hver for seg. Alt annet skaper uro, mener 40-åringen. Polakkene som kommer er økonomiske flyktninger, ute etter å plyndre den tyske sosialstaten, ifølge Bahlmann. Derfor har han og hans kamerater spredt flygeblader med slagordet «Steng grensen!». I en by der den reelle arbeidsledigheten ifølge borgermesteren ligger godt over 30 prosent, slår slikt an hos mange.

Skaper arbeidsplasser

I vinter ble ni biler med polske skilt ramponert i Löcknitz. «Ut med polakkene», sto det nylig å lese på veggen til det tysk-polske gymnaset i byen. «Pass opp, polakkhore! SS» var beskjeden på kontorveggen til en eiendomsmegler med polske kunder.

Borgermester Lothar Meistring blir svart i øynene når han snakker om Bahlmann.

— Det finnes ikke en eneste tysker her som har mistet jobben sin til en polakk. Det er blank løgn. Polakkene skaper arbeidsplasser for oss også. Det vi mangler, er folk med kvalifikasjoner.

Vil ha Rudolf Hess Strasse

Borgermester Meistring kommer fra venstrepartiet Die Linke, og regner ikke med å bli gjenvalgt. Men han er sikker på hvor fremtiden ligger. Han peker på et falmet kart på kontorveggen.

— Bare se. Det eneste kraftsenteret vi har rundt her, er Sczcecin. Det må vi leve med. Om ti år vil ingen skjønne hva som var problemet. Men det tar tid før ting vokser naturlig sammen, sier Meistring.

Bahlmann har andre planer. Han er sikker på at NPD vil ta over styringen øst i Tyskland. Det første han vil gjøre er å døpe om gatene. Ingen flere Karl Marx Strasse. Selv vil han bo i Rudolf Hess Strasse, oppkalt etter krigsforbryteren og Hitlers stedfortreder.

GORM K. GAARE / EUP- IMAGES