Det var ventet at regjeringen ville være klar en av de nærmeste dagene.

Koizumis parti LDP gjorde et brakvalg tidligere i september og fikk 296 av de 480 plassene i nasjonalforsamlingen.

Statsministeren ba om nyvalg etter at forsamlingen stemte ned forslaget hans om å privatisere det enorme postvesenet i Japan, blant annet ved hjelp av opprørere i Koizumis eget parti.

Valget ble i praksis en folkeavstemning om privatiseringen av postvesenet, og resultatet viste at Koizumi har velgernes velsignelse for sine privatiseringsplaner.

Privatisering

– Jeg har forsøkt å fremme strukturelle reformer fram til nå, og nå vil jeg sette dem på stø kurs, sa Koizumi da han ble gjeninnsatt onsdag.

Han sa at endringene i postvesenet skal gjennomføres i inneværende periode.

Før han ble gjeninnsatt, leverte alle regjeringsmedlemmene sine avskjedssøknader. De ble deretter gjeninnsatt, men det er ventet store utskiftninger i tiden som kommer.

Det er ventet at privatiseringen i postvesenet vil komme opp i nasjonalforsamlingen allerede i oktober, og det er ingen som kan hindre at de blir vedtatt.

Deretter har Koizumi varslet regjeringsendringene. Han har sagt at han kommer til å gå av som statsminister når hans periode som partileder utløper i september neste år.

Økonomisk stormakt

Japans økonomi er verdens nest største, og overgås bare av USAs. Men veksten har vært lav, selv om ferske tall mandag viste at landets brutto nasjonalprodukt, summen av de produserte varer og tjenester, steg med 0,8 prosent i annet kvartal — 0,5 prosentpoeng mer enn ventet.

På årsbasis vokser den japanske økonomien nå med 3,3 prosent, mens årsveksten så sent som i midten av august ble anslått til 1,1 prosent. Statsminister Koizumi kan altså glede seg over både en knusende valgseier og over en økonomi som går mye bedre enn forventet.

Koizumi har sagt at det vil bli mange nye ansikter i hans neste regjering, blant dem flere kvinner.

– Jeg mener folket har gitt klar beskjed om at reformene i postvesenet er et riktig skritt, sier han.