Psykologen Richard Wiseman forsker på humor. På nettsiden www.laughlab.co.uk kan besøkende legge inn sin favorittvits og rangere hvor morsomme andres vitser er på "latter-meteret".

— Dette er et forsøk på å grave litt i humorens psykologi, forteller Wiseman til den pågående vitenskapsfestivalen i Glasgow, skriver BBC News.

Formålet er å finne verdens morsomste vits. Richard Wiseman, som er psykolog ved universitetet i Hertfordshire i England er på jakt etter viten om hvordan humor varierer med stedstilhørighet, kjønn og alder.

— Er det noen spesielle typer vitser som blir sendt inn av folk fra et visst land? Finnes det vitser som alle, uansett land, synes er morsomme ý en slags universell vits?, spør psykologen. Når en håndfull av de morsomste vitsene er valgt vil forskerne lese dem høyt for en gruppe mennesker.

Med såkalt MRI-skanning (magnetisk resonanstomografi) av hjernen vil forskerne se hvordan hjerneaktiviteten endrer seg under vitsefortellingen. Tidligere forskning tyder på at hjernens høyre frontallapp er sentrum for latteren.