Først stakk han ned sin kone, og kjørte så til et annet hus der han drepte fire andre som meldes å være slektninger av ham.

Politiet fant et eldre par inne i huset og en ti år gammel gutt på verandaen foran inngangsdøra, alle tre døde. En ni år gammel jente som var alvorlig skadd, døde på sykehuset.

Alle ofrene så ut til å ha blitt stukket med kniv. Ifølge politiet var en treårig gutt, mannens egen sønn, savnet.

Politiet identifiserte den mistenkte som den 27 år gamle Nicolas Soltys, trolig en ukrainsk innvandrer, som hadde flyttet til området fra New York for et år siden. Han var mandag kveld fortsatt på frifot, og politiet trodde han kunne være på vei til Oregon der han har slektninger.

Det var naboer som meldte fra til politiet etter at han drepte kona si mandag morgen. Politiet har problemer med å kommunisere med kolonien av russiske og ukrainske innvandrere i området, både på grunn av språket, men også fordi de er lite meddelsomme overfor politiet.

Naboer fortalte at han var godt kjent i området. Han var for tiden uten arbeid, men håpet å begynne å studere. Blant unge i nabolaget ble han ifølge en ungdom ansett for å være "kul".