Sikkerhetseksperter mener det er svært sannsynlig at en eller flere personer planla angrepet de fire mennene utførte torsdag 7. juli, og politiet driver nå etterforskningen ut ifra denne teorien.

Britiske myndigheter mener blant annet at selvmordsbomberne må ha fått trening og ordrer fra en mer fremstående islamistisk ekstremist, noe som også har vakt frykt for at flere lignende angrep allerede er planlagt.

Antiterrorpolitiet i Storbritannia uttalte onsdag at det ville være uforsvarlig å utelukke et nytt angrep på Storbritannia, og innenriksminister Charles Clarke regner på sin side med at landet kommer til å oppleve flere selvmordsaksjoner fremover.

— Jeg mener helt klart at vi må organisere oss ut fra at det finnes flere mennesker som vil handle på denne måten, sa Clarke til BBC radio.

— Vi må regne med at det er andre som er rede til å utføre samme type aksjoner som det disse personene gjorde torsdag, fortsatte Clarke.

<b>I SORG:</b> En mann legger ned blomster ved Tavistock Square i London der 13 mennesker ble drept da en buss ble rammet av en bombe torsdag 7. juli.<br/>FOTO: STEPHEN HIRD/SCANPIX