Katolske og protestantiske menigheter i Antrim gikk søndag ettermiddag fra sine kirker til åstedet, hvor kriminalteknikere fortsatt lette etter bevis.

Flere hundre personer møtte opp til markeringen, og prester fra flere av menighetene ba for de døde og sårede og for fred og forsoning i Nord-Irland.

To soldater ble drept da væpnede menn angrep den britiske militærleiren Massereene i Antrim nordvest for Belfast sent lørdag kveld. Fire personer, inkludert to pizzabud, ble såret i angrepet.

Real IRA De væpnede mennene begynte å skyte da soldatene kom ut for å hente pizzaer som budene hadde levert til basen.

Gjerningsmennene gikk deretter ut av bilen de satt i, og skjøt mot ofrene som lå såret på bakken, sier overbetjent Derek Williamson, som har ansvaret for etterforskningen.

Politiet har funnet gjerningsmennenes bil i Randalstown i nærheten av Antrim. Mandag morgen var det ikke meldt om pågripelser i saken.

Søndag kveld tok den radikale utbrytergruppen Real IRA, eller «Det virkelige IRA», på seg ansvaret for angrepet, ifølge den irske avisa Sunday Tribune.

Real IRA sto blant annet bak bombeangrepet i Omagh i Nord-Irland i 1998 hvor 29 mennesker ble drept.

Støtter politiet Republikanske Sinn Féins leder Gerry Adams fordømmer angrepene og stiller seg bak politiets jakt på gjerningsmennene.

– I Sinn Féin er vi forpliktet til å være konsekvente. Det betyr at vi støtter politiet i arbeidet for å pågripe dem som var involvert i gårsdagens angrep, sa Adams søndag, ifølge avisa Guardian.

Både katolske og protestantiske politikere lover at angrepet ikke vil svekke den nordirske fredsprosessen.

REUTERS / SCANPIX
REUTERS / SCANPIX