En pakistansk etterforsker tror ikke lederen av terrornettverket al-Qaida er i stand til å holde seg skjult stort lenger — dersom opplysninger som er fremkommet den siste tiden, er riktige.

— Dersom informasjonen er korrekt, vil han ikke kunne skjule seg stort lenger, sier etterforskeren til nyhetsbyrået AFP.

— Jeg vil ikke si at vi er nær mannen, men vi har fått noen svært viktige biter informasjon, legger han til.

Opplysninger fra den arresterte Khalid Sheikh Mohammed, som mistenkes for å være en lederfigur i terrornettverket al-Qaida, er den viktigste årsaken til at pakistanske etterforskere tror at bin Laden er i live og muligens skjuler seg i landet.

— Det er en mulighet for at bin Laden skjuler seg i Baluchistan nær den afghanske grensen, eller i Chitral. Det letes i disse områdene, sier den pakistanske etterforskeren.

Arresterte Khalid Sheikh Mohammed skal også ha møtt Osama bin Laden relativt nylig.

— Khalid har sagt at han møtte bin Laden i fjor, og at møtet fant sted i et fjellområde, sier en tjenestemann som er sentral i etterforskningen. Osama bin Laden har i over ett år vært jaget av mellom 60 og 70.000 pakistanske soldater støttet av amerikansk etterretning. Men pakistanske myndigheter benektet fredag at han allerede er under arrest i landet.

De siste sikre observasjonene av lederen av terrornettverket al-Qaida ble gjort så langt tilbake som i november 2001. Da ble bin Laden sett i den sørlige byen Kandahar i Afghanistan.

(NTB)

ETTERSØKT: Osama bin Laden. Bildet er tatt 20. juni i fjor.