Her er listen over noen av dem som er ettersøkt for krigsforbrytelser og som, hvis de blir pågrepet, skal stilles for retten.

ANKLAGE: Goran Hadzic skal ha deltatt i Vukovar-massakren i 1991 der 250 kroater ble drept.

Den gjenværende «storfisken» blant tiltalte krigsforbrytere fra Balkan-krigene, er Goran Hadzic. 52-åringen er etterlyst for forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med drapene på tusener av kroatiske sivile.Arrestordre ble utstedt av Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia i 2004. Hadzic, en leder for de kroatiske serberne fra det serbiske området i Øst-Slavonia, er anklaget for 14 tilfeller av krigsforbrytelser. Blant tiltalepunktene er fordrivelse av sivile kroater fra Krajina-området 1991–94. Han er også anklaget for delaktighet i Vukovar-massakren i Kroatia i november 1991 der 250 kroater ble drept.

«The Terminator»

ANKLAGE: «The Terminator», Jean Bosco Ntaganda, skal ha rekruttert barnesoldater til væpnet kamp i DR Kongo.

Jean Bosco Ntaganda (38), også omtalt som «The Terminator», har ifølge den internasjonale straffedomstolen rekruttert barnesoldater helt ned i tiårsalderen til væpnet kamp i den østlige delen av den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo).Han var militær øverstkommanderende i den kongolesiske opprørsgruppen CNDP. Anklagerne i Haag mener gruppen er ansvarlig for seksuelle overgrep og andre grusomheter.

— Denne mannen må stanses, sa anklager Luis Moreno-Ocampo ved Haag-domstolen da arrestordren ble utstedt i 2008. ## Systematisk lemlestelse

ANKLAGE: Joseph Kony skal ha drap, slaveri, voldtekt, tvangsprostitusjon og lemlestelse på samvittigheten.

8. juli 2005 ble det utstedt pågripelsesordre mot Joseph Kony, Okot Odhiambo og Dominic Ongwen for grove forbrytelser mot folk i Nord-Uganda under den 20 år lange konflikten i det afrikanske landet. Uganda er forpliktet, i henhold til folkeretten, til å arrestere og utlevere dem, selv om det senere er inngått avtaler i forbindelse med fredsprosessen i landet.De er siktet for omfattende drap, slaveri, voldtekt og anstiftelse til voldtekt, tvangsprostitusjon, tvangsrekruttering av barnesoldater, systematisk lemlestelse og annen påføring av fysiske skader, mordbrann, plyndring og målrettede angrep mot sivilpersoner.

Ifølge UNICEF, bortførte LRA over 32.000 barn i tidsrommet mellom 1986 og 2002 for å bruke dem som sexslaver eller barnesoldater.

Umenneskelige handlinger

På toppen av Interpols liste over ettersøkte finner vi Ali Muhammad Al Abd-Al-Rahman («Ali Kushayb»), som er sudansk statsborger født i 1957. Geriljalederen skal ha utstedt ordrer om massevoldtekter, mord, tortur, umenneskelige handlinger, samt tyverier av private hjem og forretninger, i tillegg til en rekke andre kriminelle handlinger.

Handlingene skal ha funnet sted mellom 2003 og 2004. Arrestordren mot Ali Kushayb ble utstedt i april 2007. Han skal være beskyttet av regimet i Sudan, som hevder å ha arrestert ham i Sør-Sudan 2009, og deretter overførte ham til Khartoum.

Utpressing og voldtekt

ANKLAGE: Ahmad Muhammad Harun skal blant annet ha ødelagt hele landsbyer i Sudan.

Som innenriksminister skal Ahmad Muhammad Harun (født 1964) ha rekruttert geriljastyrker i Sudan enda han visste at de ville begå kriminelle handlinger. Han skal ha vært involvert i å rekruttere og bevæpne geriljastyrkene, som var involvert i folkemord og angrep på sivilbefolkningen, samt ødeleggelse av hele landsbyer. Harun er anklaget for både individuelle kriminelle handlinger og krigsforbrytelser mellom 2003 og 2005.Som den første sittende statsleder ble det utstedt arrestordre på Sudans president Omar Hassan Ahmad al-Bashir i 2009. Han er anklaget for både krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, inkludert drap, utpressing, voldtekt og tortur.