Det var i april 2003 at tegneren Christoffer Zieler sendte flere satiriske tegninger av Jesu oppstandelse til Jyllands-Posten, ifølge Dagbladet.no.

Men avisa takket nei fordi tegningene kunne føre til et ramaskrik blant avisas lesere.

«Jeg tror faktisk ikke at Jyllands-Postens lesere vil more seg over tegningene. Faktisk tror jeg at den ville utløse et ramaskrik. Derfor vil jeg ikke bruke den,» skrev søndagsredaktør Jens Kaiser til Zieler.

Zieler selv sier han er overrasket over at noen skulle bli støtt av tegningene som han anså for å være en uskyldig spøk.

Han sier at han tviler på om Jyllands-Posten, som ellers fører en skeptisk linje til innvandrere, hadde særlig noble hensikter da de brakte Muhammed-tegningene.

Zieler mener at episoden viser at Jyllands-Posten setter sine kristne leseres følelser høyere enn følelsene til danske muslimer.

Men dette avviser Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose. Han sier at avisa har brakt satiretegninger av andre religiøse figurer enn Muhammed.

Zieler mener dette må være mulig å behandle alle emner humoristisk, også islam. Men at det likevel kan være fornuftig å gjøre narr av sin egen religion framfor andres.

Likevel er han kritisk til reaksjonene fra islamske imamer.

– En ting er Jyllands-Postens kanskje tvilsomme motiver. Noe helt annet er de voldsomme, og i noen tilfeller voldelige, reaksjoner som tegningene har skapt. Man kan kritisere Jyllands-Postens redaktører, men å true dem og deres ansatte er grotesk, sier Zieler.