Enten det gjelder kjøp av sex fra mindreårige eller korrupsjon, kaller Berlusconi anklagene mot ham for en konspirasjon fra opposisjonen og rettsvesenet.

Han er styrtrik, mektig og skandaleombrust. Silvio Berlusconi har overlevd rettssaker og pikante anklager. Selv ikke historien om «Ruby hjerteknuseren» ser ut til å kunne felle ham. For mange velgere har hans suksess som forretningsmann vært tilstrekkelig bevis for Berlusconis evner til å styre landet, skriver BBC. Men mannen med det velpleide ytre har etter hvert mistet mange venner i politikken. Nå raser også populariteten på meningsmålingene, men det kan vel så mye skyldes landets økonomiske problemer som velgernes syn på moral, ifølge AFP.

Det er bedre å være lidenskapelig overfor vakre jenter enn å være homofil. Silvio Berlusconi (74)

Yngre krefter

De siste årene er det de angivelig ville festene og omgangen med vakre kvinner – og mindreårige jenter – som har vært mest omtalt i mediene. Etter at Berlusconi ble avbildet på 18-årsdagen til en modell, ga hans andre kone, Veronica Lario, beskjed om at hun ønsket skilsmisse.

Omtrent samtidig dukket det opp bilder fra lettkledde fester på Berlusconis eiendom i Sardinia. En prostituert kvinne hevdet dessuten at hun fikk 2.000 dollar natten av en festarrangør for å ligge med Berlusconi.

I oktober i fjor kom så meldingene om at Berlusconi personlig skal ha engasjert seg for å redde en ung danserinne fra lovens lange arm. Karima El Mahroug, kalt Ruby hjerteknuseren, var anklaget for tyveri.

Nå er Berlusconi stilt for retten for maktmisbruk og kjøp av sex fra en mindreårig.

Berlusconi hevder nok en gang sin uskyld, og vil ikke beklage sin evne til å «få en kvinne til å føle seg spesiell». Han vedgår å være «en synder», men sier han aldri har betalt en kvinne for sex.

Smørsang

Berlusconi ble født 29. september 1936 i Milano, og startet sin karriere som selger av støvsugere, men skaffet seg også inntekter som smørsanger på nattklubber og cruisebåter.

Han tok jusseksamen i 1961 og opprettet et firma som drev eiendomsutvikling og bygget leiligheter i Milano-distriktet. Senere grunnla han et kabel-TV-selskap som har vokst til landets største medieselskap, Mediaset. Hans investeringsselskap Fininvest eier i tillegg Italias største forlag, Mondadori, og det populære fotballaget AC Milan, med mer.

Heia Italia

I 1993 grunnla Berlusconi partiet Forza Italia (Heia Italia). Året etter ble han statsminister i en koalisjonsregjering med to andre partier på høyrefløyen. Men rivalisering mellom de tre partilederne, og en tiltale om skatteunndragelse, førte til at samarbeidet kollapset etter sju måneder. Han tapte valget i 1996, men i 2001 ble han igjen leder for en koalisjonsregjering.

Hans tredje periode startet i 2008, og i Italias ustabile etterkrigspolitikk er han den regjeringssjefen som har sittet lengst.

På den internasjonale arena har Berlusconi gjort seg bemerket med sleivete uttalelser. Han har framhevet vestlig sivilisasjon som overlegen islamske land, og sammenlignet en tysk EU-parlamentariker med en fangevokter i en konsentrasjonsleir.

Listen over lovbrudd Berlusconi anklages for, har blitt mange gjennom årene: underslag, skattesvindel og falsk bokføring, samt forsøk på å bestikke en dommer, og forbindelser til mafiaen. Men han har ennå ikke fått noen fellende dom.

At Italias mektige mann har fått både hårtransplantasjon og plastisk kirurgi, er velkjent. Men i 2006 måtte han også gjennomgå mer alvorlige behandlinger etter en kollaps, og fikk operert inn pacemaker.