Palestinske øyenvitner forteller at israelske pansrede kjøretøy rykket inn i Tulkarem fra flere forskjellige retninger natt til tirsdag, bare en uke etter at de forlot byen. Den israelske hæren skal ikke ha møtt motstand under operasjonen.

— Dette er ikke en gjenokkupasjon, sier en kilde i det israelske forsvaret. Kilden sier at operasjonen er begrenset til å arresterte palestinske militante aktivister. Det ble ikke umiddelbart meldt om at stridsvognene ble møtt med motstand i byen.

Den israelske hæren forlot Tulkarem og Qalqilya på Vestbredden for en uke siden etter intenst amerikansk og internasjonalt press.

Lover tilbaketrekning

Israels statsminister Ariel Sharon lovte mandag USAs president George W. Bush at de israelske soldatene vil trekke seg ut av byene Nablus og Jenin innen en uke. De to lederne snakket mandag sammen på telefon i 15 minutter.

I et intervju med CNN har Sharon sagt at israelske styrker kan være ute av alle gjenokkuperte byer på Vestbredden innen en uke, dersom Israel får utlevert ettersøkte palestinere.

— I noen av byene kan vi avslutte i løpet av to dager, i andre innen en uke, sa Sharon. De israelske styrkene kommer imidlertid ikke til å trekke seg ut av Ramallah eller Betlehem uten at visse betingelser blir oppfylt.

Powell fortsetter

USAs utenriksminister Colin Powell skal møte Israels statsminister Ariel Sharon tirsdag og planlegger et møte med palestinernes president Yasser Arafat onsdag.

Den palestinske forhandleren Saeb Erekat sa mandag til CNN at Powells inntreden i konflikten vekker håp.

(NTB)

TOPPMØTE: USAs utenriksminister Powell håndhilste på Israels statsminister Ariel Sharon fredag forrige uke. Denne uken møtes de på nytt, etter planen.
Foto: AP Photo: David Guttenfelder / SCANPIX