De fem medlemmene av den norsk-trente politistyrken ble funnet nær en veisperring utenfor Beituna, og var drept med tungt maskingeværskyts, forteller ambulansepersonellet som fant de fem mennene.

Mennene ble funnet i et hull i bakken nær en palestinsk veisperring, der de ifølge dem som fant dem var dumpet.

Talsmenn for sykehuset i Ramallah bekrefter at de hadde mottatt de fem drepte politimennene, men kjenner ikke til omstendighetene rundt drapene.

— Likvidasjoner En talskvinne for den israelske hæren opplyser at israelske soldater nær Beituna hadde sett "mistenkelige personer som var på et sted der de ikke skulle være", og åpnet ild.

— Det var trolig dem, sier talskvinnen, som avviser at det ble benyttet maskingevær under "operasjonen".

Den palestinske guvernøren i Ramallah, Mustafa Liftawi, hevder at noen av de drepte politifolkene lå og sov mens andre voktet den palestinske veisperringen da de ble drept av israelske soldater.

— Dette er en terrorhandling beordret av statsminister Ariel Sharon selv. Vi ber USA og verdenssamfunnet etterforske disse likvidasjonene, sier Liftawi.

Arafats hovedkvarter Tidligere på natten ble 15 palestinere såret da israelske kamphelikoptre angrep mål på Gaza-stripen med raketter, blant dem Yasser Arafats hovedkvarter.

Arafat satt på sitt eget kontor da de israelske rakettene traff gårdsplassen utenfor, men slapp uskadd fra angrepet.

— Under angrepet var president Arafat på sitt kontor, der han arbeidet som vanlig og fulgte angrepet, sier en palestinsk sikkerhetskilde.

Også bydelen Ansar sør for Gaza by, der Arafats bolig ligger, ble angrepet av de israelske kamphelikoptrene.

Angrep flyktningleirer Helikoptrene angrep også de tett befolkede flyktningleirene Jabalia, Bani Suheila, Khan Yunis, Karara og Nuseirat på Gaza-stripen med raketter, opplyser palestinske kilder.

En israelsk militær talsmann bekreftet natt til mandag at israelske helikoptre hadde angrepet flere mål inne i de palestinske selvstyreområdene.

— Den israelske hæren har angrepet mål kontrollert av de palestinske selvstyremyndighetene på Gaza-stripen, som følge av fortsatte palestinske terrorhandlinger og de siste dagers opptrapping av volden, sa talsmannen i en kunngjøring.

— Kamphelikoptre har angrepet de palestinske selvstyremyndighetenes pansrede kjøretøy i Gaza by-området, samt mål nord for Khan Yunis og nær flyktningleiren Jabalia, sa talsmannen.

Israelske stridsvogner beskjøt samtidig den palestinske flyktningleiren Rafah ved grensa mot Egypt, opplyste palestinske sikkerhetskilder.

Tidligere søndag beskjøt israelske marinefartøy også en palestinsk observasjonspost ved Nuseirat på Gaza-stripen.

Det israelske angrepet mot al-Maghazi-leiren kom bare timer etter at tre israelske kamphelikoptre avfyrte fire raketter mot bilen til den palestinske etterretningsoffiseren Abdel-Karim Oweis.

Oweis ble bare lettere skadd i angrepet, men Mo-tassem al-Sabbagh, en aktivist i Yasser Arafats Fatah-bevegelse som var i bilen, ble drept.

Allam Jaloudi, en palestinsk politimann som befant seg nær bilen da rakettene traff, ble også drept i angrepet, og 16 andre palestinere ble såret.

Rakettangrepet var etter alt å dømme et forsøk på å likvidere Oweis. Israelske dødsskvadroner, snikskyttere og agenter har det siste halve året likvidert over 20 palestinske ledere og aktivister, en praksis som har møtt massiv fordømmelse internasjonalt.

NTB-REUTERS