Haniyeh oppholdt seg ikke i bygningen som ble skutt i brann og slapp uskadd fra angrepet.

— Dette var et angrep mot et palestinsk symbol. Vi ber verdenssamfunnet og Den arabiske liga om å leve opp til sine forpliktelser overfor vårt folk, og gripe inn for å få slutt på denne aggresjonen, sa Haniyeh etter angrepet.

- Sinnssyk politikk

Den palestinske statsministeren kom raskt til stedet for å se på skadene, og beskrev de israelske angrepene som «en sinnssyk politikk».

— Dette er jungelens lov og en arrogant politikk. Men ingenting vil påvirke vår kampvilje og faste besluttsomhet, sa Haniyeh.

Israelske kamphelikoptre angrep natt til søndag også en barneskole som ble grunnlagt av Hamas-bevegelsens åndelige overhode, sjeik Ahmed Yassin, som selv ble drept i et israelsk attentat i 2004.

Hamas-medlem drept

Et Hamas-medlem ble drept under et angrep mot et kontor som ble benyttet av militante Hamas-tilhengere, og kontoret til en av bevegelsens representanter i den palestinske nasjonalforsamlingen ble også angrepet natt til søndag.

Natt til fredag ble innenriksminister Saeed Seyams kontor skutt i brann under et israelsk rakettangrep i Gaza by. Også han slapp uskadd fra angrepet.

Israelske styrker tok tidligere i uken en rekke palestinske statsråder og parlamentarikere fra Hamas til fange på Vestbredden, noe de har høstet skarp internasjonal kritikk for.

Israels militæroffensiv er et svar på at militante palestinske grupper for én uke siden angrep en militærpost på grensen til Gazastripen og tok en israelsk soldat til fange.