Det var en talskvinne for den israelske hæren som opplyste om operasjonen mot et Hizbollah-drevet sykehus i Baalbek i Bekaadalen i løpet av natten. Hun sa at ingen av de israelske soldatene ble såret og at alle er kommet trygt tilbake til Israel.

Ifølge libanesiske sikkerhetsstyrker ble minst 15 sivile drept eller såret i luftangrep mot landsbyen Jammaliyeh under den voldsomme operasjonen.

Libanesiske sikkerhetskilder meldte tidligere om harde kamper etter at flere helikoptre landet med kommandosoldatene i nærheten av Dar al-Himkeh-sykehuset vest for Baalbek.

Flyangrep

Flere fly gjennomførte samtidig minst 12 tokt mot Hizbollah-baser to kilometer øst for Baalbek, som ligger nord i Bekaa-dalen, ikke langt fra grensa til Syria. Byen er et av den sjiamuslimske Hizbollah-militsens kjerneområder i Libanon.

Ifølge de libanesiske kildene gikk Israel til aksjon på grunn av mistanke om at de to soldatene som ble bortført for tre uker siden, befant seg på sykehuset.

I Israel ble det meldt at operasjonen ble iverksatt for å ta til fange en ledende figur i Hizbollah – sjeik Mohammed Yazbek, som var på sykehuset tidligere på dagen. Ifølge CNN var det flere syriske og iranske leger på sykehuset, og soldatene sjekket alles papirer.

Hizbollah på sin side hevdet at helikoptrene ble møtt av intens ild da de landet, og at soldatene hadde søkt tilflukt i sykehuset der de var omringet av Hizbollah-styrker. Hizbollah sa at fire israelske soldater var drept i kampene, men det ble benektet av den israelske talskvinnen.

Full styrke

Israel hadde varslet at luftoperasjonene ville bli tatt opp igjen med full styrke onsdag. Samtidig vedtok regjeringen å utvide bakkekrigen, og en større operasjon over grensa mot Sør-Libanon var i full sving tirsdag kveld.

Ifølge israelske medier strømmet 20.000 israelske soldater inn i Sør-Libanon på fire steder langs grensa. Tre soldater ble drept i kamp i grenselandsbyen Aita al-Shaab tirsdag.

Tusener av mennesker rømte skrekkslagne mot nord fra Tyr etter at Israel varslet at bakkekrigen ville bli trappet opp. Samtidig ble byen fylt av nye hundrevis av flyktninger som benyttet seg av den delvise pausen i luftkrigen til å komme seg bort.