Israelske militærkilder bekrefter at den 18 år gamle bosetteren Eliahu Asheri, som ble meldt savnet mandag, er funnet drept.

En militant palestinsk gruppe hevdet tidligere i uka å ha bortført Asheri fra bosettingen Itamar, og truet med å drepe ham dersom ikke Israel stanset angrepene mot Gazastripen.

– Om ikke denne aggresjonen stanser kommer vi til å drepe bosetteren. Vi er i ferd med å miste tålmodigheten, sa en talsmann for Folkets motstandskomiteer (PRC).

Som et bevis for at de sto bak viste talsmannen fram en kopi av Asheris identitetskort.

Skutt i hodet Onsdag kveld opplyste palestinske sikkerhetskilder at liket av Asheri var funnet, noe som senere ble bekreftet av israelske militærkilder.

Ifølge de israelske kildene ble Asheri drept med et skudd i hodet, og liket ble funnet nær landsbyen Beitunia utenfor Ramallah.

Den israelske hærens radiostasjon melder at PRC har tatt på seg ansvaret for drapet på den unge bosetteren, men dette er ikke bekreftet.

Advarer Olmert Den palestinske gruppen Al-Aqsa martyrenes brigader hevder samtidig å ha bortført nok en bosetter på Vestbredden, og israelske talsmenn bekrefter at mannen er meldt savnet.

– Vi kidnappet en 62 år gammel bosetter mandag like ved Rishon Lezion, sa Abu Fuad, en talsperson for den militante gruppen.

I en kunngjøring som kom like etter, ble Israels statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Amir Peretz advart om at bosetteren ville bli drept dersom ikke israelske styrker straks forlater Gazastripen.

Militante palestinere holder også en 18 år gammel israelsk soldat fanget på Gazastripen.

REUTERS