Opptrinnet skjedde under en sammenkomst i forbindelse med folkemordskonferansen som den svenske regjering arrange-rer 26. — 28. januar.

— Kunstverket glorifiserte selvmordsbombere og oppmuntrer til terroraksjoner, vi kan umulig se på det som et kunstverk, sa den israelske ambassadøren.

Det israelske utenriksdepartementet har truet med å boikotte folkemordskonferansen på grunn av kunstverket, ifølge am-bassadør Mazel.

Det svenske utenriksdepartementet kommer til å kalle ambassadøren inn til en samtale mandag.

— Det er helt uakseptabelt å ødelegge et kunstverk, og det kommer vi til å fortelle ham, sier Anna Larsson i utenriksdepar-tements pressetjeneste.

— Jeg så virkelig fram til å se hva kunstnerne hadde utrettet. I stedet ble jeg møtt av et bilde av en leende selvmordsbom-ber, kvinnen som drepte 21 mennesker i Haifa for noen måneder siden. Hun fløt i en båt kalt Snöhvit i et basseng fylt med blod. Teksten på veggen rettferdiggjorde og glorifiserte hva denne massemorderen hadde gjort, sier Mazel.

REAGERTE PÅ KUNST: Ambassadør Zvi Mazel er her i ferd med å ødelegge kunstverket «Making difference» – en liten båt med bilde av en kvinnelig selvmordsbomber, flytende på en sjø av «blod» – i Historiska Museet i Stockholm. <br/> Foto: ERIK PAUSER/SCANPIX