Folkemengden, som i hovedsak besto av jødiske israelere, marsjerte gjennom sentrum av Tel Aviv og krevde opprettelsen av en palestinsk stat innenfor grensene før seksdagerskrigen i 1967.

Demonstrantene bar på plakater med en karikaturtegning av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i skikkelsen av Rottefangeren fra Hameln, med påskriften «Netanyahu, du fører oss inn i katastrofe».

«To stater for to folk»

Veivende med israelske og palestinske flagg, ropte demonstrantene slagord som «Israel, Palestina, to stater for to folk», og «Solidaritet med palestinerne».

Omkring 4.000 demonstranter deltok i marsjen, ifølge israelsk politi.

Demonstrasjonen, som ble holdt under beskyttelse av sikkerhetsstyrker, ble organisert av ulike organisasjoner og politiske partier, blant dem Kadima, Meretz, Hadash og det israelske arbeiderpartiet.

— Vi kom hit for å si «ja» til en palestinsk stat og «nei» til Netanyahu, sier Efraim Davidi, som er medlem av partiet Hadash.

- Alle er ikke for politikken

Seksdagerskrigen, som blant annet resulterte til israelsk okkupasjon av Vestbredden og Øst-Jerusalem, begynte 5. juni 1967.

— Vi vil si at den israelske regjeringens politikk om å sette hindringer i veien for forhandlinger, og nekte palestinerne retten til en anerkjennelse av deres stat, ikke er representativt for alle borgerne i dette landet, la Davidi til.