Det israelske sikkerhetskabinettet møttes onsdag for å drøfte om militæroffensiven mot Gazastripen skal utvides eller om et egyptisk-fransk våpenhvileforslag skal vurderes.

Israelske styrker kunne være ute av Gazastripen innen åtte dager dersom fredsplanen til Egypts og Frankrikes presidenter blir iverksatt, ifølge en fransk tjenestemann.

– Det kunne bli enighet om å forsegle grensene innen fire eller fem dager, og det kunne føre til en tilbaketrekning innen åtte dager, sa en kilde ved kontoret til president Nicolas Sarkozy.

Planen som ble lagt fram etter et møte mellom Sarkozy og Hosni Mubarak i Sharm el-Sheikh tirsdag, gir Israel garanti for at krigere på Gazastripen ikke skal kunne skaffe seg nye våpen gjennom tunneler fra Egypt.

I mellomtiden vurderer kabinettet også å utvide offensiven og gå dypere inn i palestinske landsbyer og byer.

– Forsvarsminister Ehud Barak har bedt hæren om å stå klar til tredje fase i offensiven. Vi kan ikke se at operasjonen blir stanset i de kommende dagene. Vi må studere det egyptiske forslaget først, sier en israelsk forsvarskilde.

På bakgrunn av økende internasjonal kritikk av militæroffensiven kunngjorde Israel onsdag at bombingen i området rundt Gaza by skal stanse i tre timer hver dag for å tillate at humanitære forsyninger kommer fram.

Israel fortsatte i morgentimene onsdag offensiven med granater og raketter, og tjukke røyksøyler steg opp fra Zeitun-området ved Gaza by. Ifølge israelske kilder ble 40 Hamas-mål truffet i løpet av natten, mens kilder i Gaza sier at åtte mennesker ble drept i nye angrep onsdag morgen.