Krigshandlingene fortsatte med uforminsket styrke onsdag kveld. Israelske stridsvogner trengte inn i den palestinske landsbyen Al-Qarara sør på Gaza-stripen og innførte portforbud, opplyser palestinske sikkerhetskilder.

På Vestbredden angrep en palestiner to jødiske bosettere med kniv inne i den bosettingen Nachliel, ifølge bosettere. En av de to skal være alvorlig såret.

Israelske stridsvogner trengte tidligere onsdag helt inn i sentrum av Ramallah. En palestinsk oberst, en israelsk løytnant og en italiensk fotograf var blant de drepte. Ifølge palestinske kilder hindret de israelske stridsvognene ambulanser og helsepersonell fra å komme fram til folk som ble skadd i skuddvekslingen.

Etter et opphetet regjeringsmøte onsdag skal statsminister Ariel Sharon og forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer ha blitt enige i en privat samtale om at den israelske operasjonen i Ramallah fortsetter også etter at USAs spesialutsending Anthony Zinni kommer til området torsdag, melder nettutgaven av den israelske avisen Haaretz.

Sharon skal ha anklaget Ben-Eliezer for på egen hånd å ha redusert aksjonen i Ramallah, og Ben-Eliezer skal rasende ha svart med å true med å gå av.

Ben-Eliezer ønsket å redusere omfanget av aksjonen i Ramallah foran Anthony Zinnis besøk.

(NTB)