Rakettangrepet kom som reaksjon på flere palestinske bombeaksjoner i Israel de siste dagene. Onsdag morgen ble to israelske tenåringer drept av en palestinsk selvmordsaksjonist. Tirsdag ble mer enn 30 mennesker såret i to bombeaksjoner. Ikke minst fikk mandagens drap på et israelsk spedbarn i Hebron raseriet til å blusse opp blant israelerne.

En talsmann for Arafat kaller angrepet en farlig opptrapping.

Raketter Øyenvitner fortalte at helikoptre skjøt raketter mot Gaza. Israelsk fjernsyn meldte at også Ramallah på Vestbredden ble angrepet. Det kunne høres eksplosjoner begge steder.

Den israelske hæren sa at "presise" luftangrep var iverksatt mot ett mål i Ramallah og en serie mål i Gaza. Målene skal ha blitt valgt for å straffe terroraksjoner mot Israel.

Statsminister Ariel Sharon la uten forbehold skylden på palestinernes leder Yasser Arafat for bombeaksjonene i Israel..

— Vi lever i vårt hjemland og dette er det eneste sted hvor vi har rett og makt til å forsvare oss av egen kraft og jeg bruker nå den retten, sa Sharon i nasjonalforsamlingen Knesset.

Selvforsvar Israelerne omtalte angrepet som en selvforsvarsaksjon, og sa at målene for angrepet var blitt omhyggelig valgt for å unngå sivile tap. I en uttalelse sa den israelske regjeringen at den holder Arafats selvstyremyndigheter ansvarlig for terroren, og at den forbeholder seg retten til nye aksjoner.

Israels forsvarsminister Binyamin Eliezer sa at det råder krigstilstand.

— Palestinerne angriper oss dag og natt, sa han.

Ifølge BBCs korrespondent i Israel Orla Guerin var Yasser Arafats livgarde, Styrke 17, i Ramallah blitt advart før angrepet kom. Styrke 17 skal ha vært målet for rakettangrepet både i Ramallah og i Gaza.

Minst ti medlemmer av Arafats livgarde ble såret under angrepet mot Gaza, ifølge sykehuskilder.

Arafat Flere ytterliggående grupper har påtatt seg skylden for bombene i Israel de siste dagene, senest Hamas-bevegelsens væpnede ving, Ezzedin al-Qassam-brigadene, som hevder å ha stått bak onsdagens bombe.

Yasser Arafat tok under sin tale på det arabiske toppmøtet i Amman tirsdag sterk avstand fra terroraksjoner mot israelske mål, men ba samtidig araberstatene forsvare det palestinske folk mot Israels "voldelige og terroristiske okkupasjon".

Araberstatene lovet under toppmøtet i Amman økonomisk støtte til palestinerne, og antydet samtidig at den arabiske boikotten av Israel nå vurderes gjenopplivet. Det var ventet at det ville komme en israelsk reaksjon når toppmøtet var avsluttet, etter at den israelske regjeringen hadde intens møtevirksomhet tirsdag og onsdag.

En palestinsk talsmann fordømte det israelske angrepet onsdag, og kalte det en opptrapping av den israelske aggresjonen.(NTB)