Forslaget ble godkjent på israelsk side minutter før det første steget av avtalen skulle tre i kraft tirsdag morgen. Egypt har foreslått en nedtrapping av konflikten fra tirsdag klokken 8, og en fullstendig våpenhvile fra klokken 20.

Det israelske sikkerhetsutvalget møttes i sitt hovedkvarter i Tel Aviv for å stemme over forslaget, melder Reuters.

Egypt foreslo våpenhvilen etter å ha fått støtte fra Den arabiske liga under et ekstraordinært møte i Kairo. USA støtter også forslaget.

Hamas stiller krav

Hamas sa natt til mandag at de ikke hadde mottatt noe utkast til avtalen. Tidligere har bevegelsens ledere sagt at de ikke vil godta en våpenhvile uten at blokaden av Gaza-stripen tar slutt.

— Ingen har kontaktet oss om våpenhvilen som det nå snakkes om i mediene, verken offisielt eller uoffisielt, men dersom innholdet i dette forslaget er gjengitt riktig, er det snakk om ren overgivelse, og det avviser vi tvert, heter det i en kunngjøring fra brigadene, ifølge AFP.

Brende til Midtøsten

Utenriksminister Børge Brende (H) tror en våpenhvileavtale i den ukelange konflikten kan være nært forestående.

— Det er positivt at det israelske sikkerhetsutvalget har stemt for det egyptiske forslaget. Jeg opplever at de palestinske selvstyremyndighetene også er positive til avtalen. Nå er Hamas under et enormt press og er nødt til å vurdere dette seriøst, sier Brende til NTB.

Egypt foreslo mandag kveld en tolv timer lang våpenhvile i den ukelange konflikten mellom Israel og palestinerne.

Israel har godkjent forslaget, men Hamas nekter for å ha mottatt noe utkast til våpenhvilen, og vil ikke legge ned våpnene før en slik avtale er inngått.

Brende reiser selv til Midtøsten tirsdag, der han blant annet skal møte Israels utenriksminister Avigdor Lieberman og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Han sier Norge vil presse på for å få i stand en våpenhvileavtale.

— For oss er det viktig at en våpenhvile legger grunnlaget for å heve blokaden av Gazastripen, og for videre forhandlinger om en tostatsløsning. Løser man ikke det grunnleggende, vil konflikt og vold blusse opp igjen, sier Brende.

— At Israel sier ja til en våpenhvile er en positiv utvikling. Det neste døgnet vil bli svært viktig. Mye står på spill, sier han.

I alt 168 palestinere er drept i de israelske angrepene på Gazastripen den siste uken. Ingen er drept på israelsk side. Ifølge FN er 80 prosent av ofrene på Gazastripen sivile.

GAZA: Benjamin Netanyahu under en pressekonferanse i Tel Aviv forrige uke.
Scanpix