Øyenvitner forteller at stridsvognene kjørte inn i landsbyen Beit Lahiya og utkanten av flyktningleiren Jabalya, hvor mange militante palestinere bor.

Vitner forteller at stridsvognene avfyrte maskingeværild, og bevæpnede palestinere skal ha besvart ilden. En palestinsk politimann skal ifølge palestinske sikkerhetskilder ha blitt drept. En annen palestiner ble skutt i hodet og fraktet til sykehus. Bulldosere skal ha ødelagt et hus i Beit Lahiya.

Den israelske hæren ville ikke umiddelbart kommentere opplysningene.

Foreslo tilbaketrekning

Den israelske innrykningen på Gazastripen kom kort tid etter at Israels forsvarsminister foreslo en tilbaketrekning fra nettopp dette området. Palestinernes president Yasser Arafat har innkalt regjeringen til krisemøte onsdag for å drøfte forslaget.

Det israelske forslaget går ut på at Israel trekker seg tilbake på Gazastripen i bytte mot at selvstyremyndigheten slår ned på militante palestinere. Hvis myndigheten lykkes i å hindre terrorisme, skal Israel være villig til å trekke seg tilbake fra andre gjenokkuperte områder.

Møtes onsdag

Planen ble presentert på et møte mellom den israelske forsvarsministeren og den palestinske innenriksministeren mandag kveld. Et nytt sikkerhetsmøte mellom palestinske og israelske representanter er planlagt onsdag. Det er ventet at palestinerne da vil ta stilling til det israelske forslaget.

(NTB)