Han kalte resultatet av angrepet i Nablus på Vestbredden sent søndag en "imponerende suksess". Israel holder Mahannad Taher (26) ansvarlig for drap på 117 israelere.

— Det er ikke et eneste av de blodige angrepene de siste månedene som han ikke var innblandet i, sa Ben Eliezer mandag. Det gjelder både drapet på 19 sivile på en buss i Jerusalem 18. juni og et annet bombeattentat som krevde syv liv, også i Jerusalem.

Taher har stått på israelernes liste over ettersøkte militante palestinere siden 1999, ifølge hæren. Et annet Hamas-medlem ble også drept i aksjonen.

Palestinerne fordømmer drapet, og Hamas truer med hevn. Informasjonsminister i den palestinske selvstyremyndigheten, Yasser Abed Rabbo, beskyldte mandag USA for å ha gitt Israels statsminister Ariel Sharon grønt lys til slike aksjoner, og kritiserte det internasjonale samfunn for å tie stille.

— Vi fordømmer likvideringene av to palestinere i Nablus. Dette er Sharons plan for opptrapping av situasjonen, sa Rabbo.

Sharon fremholder at Israel handler i selvforsvar, og sier at de målrettede aksjoner mot sentrale medlemmer av de militante gruppene, skal fortsette "til terroren tar slutt".

(NTB)