Både statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Ehud Barak har godkjent våpenhvileavtalen med islamistiske Hamas, melder israelsk radio onsdag morgen. En israelsk forsvarskilde opplyser at våpenhvilen vil tre i kraft torsdag morgen.

Det er Egypt som har meklet fram våpenhvileavtalen. Både Egypt og Hamas opplyste at avtalen var i boks tirsdag, men Israel ville ikke bekrefte opplysningene.

Den israelske forhandleren Amos Gilad reiste til Kairo tirsdag kveld for å få de siste detaljer i avtalen på plass. Beslutningen om å godta avtalen ble tatt etter at han kom tilbake til Israel natt til onsdag.

Hamas-talsmannen Fawzi Barhum forsikret tirsdag at organisasjonen vil holde seg til de tidspunktene for en våpenhvile egypterne har oppgitt.

Han tilføyde at Hamas også vil ta kontakt med andre palestinske grupper i Gaza for å drøfte våpenhvilen. En våpenhvile i Gaza er viktig for Egypt, som verken ønsker å bli sett som en støttespiller for Israels blokade av området eller oppleve en gang til at militante palestinere stormer landets grenser, slik det skjedde i januar i år.

Hvordan kan Midtøsten-konflikten løses? Diskutér saken i kommentarfeltet.

REUTERS