Det var under et møte mellom USAs utenriksminister Condoleezza Rice og israelske ledere like over midnatt mandag i Jerusalem at Israel aksepterte pausen i luftkrigen, ifølge talsmannen for det amerikanske utenriksdepartementet, Adam Ereli.

Israel vil også samordne med FN om en 24 timers pause i krigføringen slik at sivile i Sør-Libanon kan få mulighet til å rømme fra området, ifølge Ereli.

Pausen i luftkrigen begynner umiddelbart, mens den 24 timer lange pausen i krigføringen kan forlenges når den utløper. Ereli understreket at Israel likevel har rett til å forsvare seg, også mot angrep som planlegges.

På møtet med statsminister Ehud Olmert og utenriksminister Tzipi Livni kom Rice med en sterk oppfordring om være mer tilbakeholden i krigføringen.

Over 60 mennesker ble drept da israelske fly søndag morgen bombet en bygning i Qana i Sør-Libanon. Angrepet har utløst rasende protester over hele verden.

Rice befant seg i Israel da angrepet skjedde. Hun skulle ha reist til Beirut søndag ettermiddag, men etter angrepet gjorde statsminister Fouad Siniora det klart at hun kunne spare seg bryet om det ikke var for å snakke om en øyeblikkelig og betingelsesløs våpenhvile.