Israel skal kjenne identiteten til dem som drepte landets turistminister, og vil overlevere en liste til de palestinske selvstyremyndighetene, hevder en høytstående israelsk kilde overfor nyhetsbyrået Reuters.

Maner til forsiktighet

Det internasjonale presset på Israel for å vise tilbakeholdenhet etter attentatet mot turistministeren har vært stort, og de ventede militære aksjonene så stort sett ut til å utebli natt til torsdag.

Israelske stridsvogner tok seg imidlertid ifølge øyenvitner torsdag morgen inn i utkanten av den selvstyrte byen Jenin på Vestbredden. Ifølge de palestinske kildene kjørte stridsvognene rundt 4 kilometer inn i området, som er under palestinsk selvstyre. Beboere sier de ikke hørte skyting.

Den israelske hæren ville ikke umiddelbart kommentere opplysningene.

Ultimatum

Den israelske regjeringens sikkerhetsutvalg møttes sent onsdag kveld, og ble enige om å stille et ultimatum til palestinerne.

— Regjeringen krever at Arafat og de palestinske selvstyremyndighetene umiddelbart utleverer de som drepte minister Rehavam Zeevi og de som sendte dem, opplyste regjeringstalsmann Gideon Saar natt til torsdag. Israel krever også at palestinerne forbyr alle "terroristgrupper".

Hvis ikke de ansvarlige for drapet blir utlevert, vil Israel "se på myndighetene som en enhet som støtter terrorisme", og "handle på den måten som for tiden er akseptert av det internasjonale samfunn", truet Saar, og siktet til det amerikanske felttoget mot Taliban-regimet i Afghanistan.

(NTB)