Hovedveien mellom den nordlige og sørlige delen av Gaza ble fredag stengt av israelske soldater.

Palestinerne forlater bilene ved sperringene, som består av militære kjøretøy, og kommer seg videre ved å bruke stranden. Blokaden deler Gaza i to.

Palestinerne kaller blokaden, som også innebærer økonomiske straffetiltak, for en kollektiv avstraffelse.

Samtidig oppfordres innbyggerne i de palestinske områdene å boikotte israelske varer. På plakater blir forbrukerne oppfordret til å kjøpe lokale varer og ikke produkter som kommer fra Israel.

"Ikke betal prisen for kulene som dreper oss", står det på en plakat som er hengt opp like ved et kjøpesenter på Vestbredden.

Om boikotten har noen effekt på Israels økonomi, er en annen sak. Palestinernes handlekraft har falt drastisk i løpet av det fem måneder lange opprøret, og palestinsk økonomi har tapt titalls millioner kroner hver dag, ifølge palestinske tjenestemenn.

På palestinsk side står en oppheving av blokaden høyt på listen over saker de ønsker å ta opp med USAs utenriksminister Colin Powell.

Israels nyvalgte statsminister Ariel Sharon ønsker imidlertid at USA skal slutte å være "besatt" av fredsforhandlingene med palestinerne. Han ønsker at USA skal ha mer oppmerksomhet på hele Midtøsten-regionen.

NTB